1 september 2010
19:00

Referat: Skanör/Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Startelvan: Niko - Park, Henke, Richard, David - Alex, Sandell, Edvard, Stefan - Bagher och Palle Ö

Avbytare var Pascal som spelade ganska precis halva matchen som vänstermittfältare, Ahmed som spelade knappt halva matchen, först som anfallare och sedan som högermittfältare och Dennis som spelade en knapp halvtimme som högermittfältare.

Vi började mycket bra och skapade en bra chans redan i den 3:e min. I den 7:e min tog vi sedan ledningen. Palle Ö nickade in en hörna från Sandell. Sedan de först haft en hyfsad chans till kvittering ökade vi i den 17:e min till 2-0 på ett mål som var väldigt snarlikt det första. Det var åter Sandell som slog en hörna som Palle nickade mot mål. Denna gång räddades den dock på mållinjen innan Bagher vaket var där och slog in returen från nära håll.

Efter vårt 2-0-mål började Skanör få allt bättre ordning på sitt spel och våra kontringar blev allt färre. De skapade också ett par bra chanser men vi gick dock till pausvila med 2-0 i ryggen.

Andra halvlek började väldigt olyckligt för oss när Palle väldigt onödigt blev utvisad för förolämpning av domaren i samband med att han fick en varning.
Det hade då bara gått 2 min och vi fick alltså spela med 10 man i stort sett hela 2:a halvlek. Detta gjorde att de skapade mycket chanser, en del mindre farliga och en del rätt heta. Den bästa innan reduceringen var ett skott utifrån där Niko gjorde en mycket fin räddning till hörna.

I den 72:a min gav vi bort bollen lite onödigt i försvaret vilket gav dem ett bra läge långt inne i straffområdet och efter ett par skott och lika många returer kunde de sopa in bollen och reducera till 1-2. Sedan Sandell minuten efteråt skjutit ett hårt pressat skott/inlägg tappade målvakten bollen och Bagher hade sånär fått fatt i den i vilket fall han lätt kunnat slå in den. Bara ytterligare 2 min senare var det dags för kvittering. Något som var avsett som ett inlägg blev istället en perfekt lobb över Niko som gick in strax under ribban. Visst skulle Niko kanske kunnat ta den (han tyckte det själv) men å andra sidan har man sett målvakter på betydligt högre nivå släppa in precis den här typen av mål där bollen får en väldigt hög bana innan den dyker ner.

Den anstormning de haft sedan de blev en man mer avstannade något när de fick sin bäste spelare (Alex med ett förflutet i många olika Malmöklubbar) utvisad i den 83:e min. Dock var vi många både på och utanför plan som fick hjärtat i halsgropen när en av deras spelare på övertid kom helt fri med Niko men hade vänligheten att helt missa skottet som rullade i styrfart utanför.

De var unga, snabba, löpvilliga, höll ett högt bolltempo med få felpass och var väldigt skottvilliga. Som så många lag vi mött i den här serien var det dock sämre bevänt med riktningen på skotten.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-7 Frisparkar: 10-10 Skott på mål:
4-7 Skott utanför: 4-15